Beetle Jewels -slotissa hyönteiset ovat kauniita kuin korut

Hyönteiset eivät perinteisesti ole monenkaan ihmisen lempiasioita, eivätkä ensimmäiseksi tuo mieleen mitään kovin mukavaa ja rentouttavaa. Päin vastoin, erilaiset lentävät, pörräävät ja ryömivät otukset aiheuttavat usein lähinnä kiljuntaa, inhon väreitä ja pakoreaktion. Poikkeus kuitenkin vahvistaa säännön, sillä iSoftBet-yhtiön Beetle Jewels -slotista innostuakseen ei tarvitse olla biologi tai hyönteistutkija. Visuaalisesti erittäin nautinnollisessa kolikkopelissä upeissa, kimaltavissa sateenkaaren väreissä hehkuvat korumaisen kauniit hämähäkit, heinäsirkat ja kuoriaiset houkuttelevat viihtymään pelin parissa, ja kokeilemaan onneaan mukavien pottien metsästämisessä.

Pelin perusteet

Ilta saapuu, hämärä laskeutuu, ja maapallon pienimmät asukit hiipivät esiin koloistaan. Tässä tapauksessa eivät purrakseen, kutoakseen seittejä tai pöristäkseen inhottavasti jonkun pahaa aavistamattoman uhrin korvanjuuressa, vaan luodakseen upeat ja taianomaiset puitteet mukavalle pelihetkelle. Siis panosasetukset kuntoon ja sormi Spin-painikkeelle, ja jännittävä voittojen jahtaaminen voi alkaa.

Beetle Jewels lennähtää ruudulle mukanaan viisi rullaa ja yhteensä 10 voittolinjaa. Peli on visuaalisesti niin kertakaikkisen upea, että moni saattaa päätyä pelkästään nauttimaan maksuttomasta demoversiosta ilman minkäänlaista riskiä ja panoksia. Mutta tosipelaaja haluaa tietysti yhdistää sekä pelinautinnon että voiton mahdollisuuden, ja lyö näin ollen myös omaan pelibudjettiin parhaiten istuvat panokset pöytään. Beetle Jewels -slot on loistava valinta kaikille pelaajille, sillä kolikon arvossa on valinnan varaa 0.01 ja 1 välillä.

Kiireinen tai mukavuudenhaluinen pelaaja todennäköisesti arvostaa pelin Auto play -mahdollisuutta, jonka käyttöön ottamalla peli pelaa automaattisesti keskeytyksettä halutun määrän kierroksia valituilla asetuksilla. Spin-painikkeella saa tuttuun tapaan laitettua rullat pyörimään. Kätevä toiminto on myöskin History, joka kertoo pelaajalle hyödyllistä statistiikkaa menneisiin pyöräytyksiin liittyen.

Beetle Jewels on siis perustoiminnoiltaan varsin tavanomainen kolikkopeliautomaatti, joten sen iloista pääsee kokemattomampikin pelaaja nauttimaan varsin lyhyellä perehtymisellä. Pelin keskimääräinen palautusprosentti, RTP, on 95.5, mikä on hieman alle keskitason, mutta kuitenkin vielä aivan kelpo lukema. Korukuoriaisten seurasta pääsee nauttimaan myös tien päällä, sillä Beetle Jewels pyörii hienosti myös mobiiliversiona älypuhelimessa tai tabletissa.

Tämä peli ei varsinaisesti ole mikään highrollerin päiväuni, sillä Beetle Jewels ei ole progressiivinen jackpot, mutta se tarjoilee kuitenkin aivan kohtalaista 5000 kolikon jättipottia. On kuitenkin päivän selvää, että tämän slotin suurin anti on jossain aivan muualla kuin jättipottiluokan pelivoitoissa.

Symbolit ja erikoistoiminnot

Kuten nimestä voi päätellä, Beetle Jewels slotin rullilla pyörivät siis eri väriset, korumaisen kauniit hyönteiset. Pääroolissa ovat erilaiset kovakuoriaiset. Ensinnäkin pelaaja pääsee tutustumaan neljään siivekkääseen peruskuoriaiseen, joista arvokkain on punainen yksilö. Sen pöristessä viitenä kappaleena rullille kilisee pelaajan voittolaariin voittoja 5000 kolikon edestä. Mukana menossa ovat tietysti myös pelikorttisymbolit, jotka nekin ovat tässä pelissä todella hienosti sadunomaiseen tyyliin toteutettuja, ja tuovat pelaajalle enimmillään viitenä kappaleena 150 kolikon voiton.

Lisäksi pelissä ovat mukana tietysti erikoissymbolit wild ja scatter, mutta poikkeuksellisesti tällä kertaa ne ovat yksi ja sama symboli, eli violetti kovakuoriainen. Kyseessä onkin erittäin kiireinen symboli, sillä se voi ensinnäkin korvata minkä tahansa muun symbolin rullilla. Lisäksi se vapauttaa pelaajan käyttöön kymmenen ilmaiskierrosta ilmestyessään vähintään riveille 3, 4 ja 5. Uudet scatter-symbolit vapauttavat lisää ilmaisia kierroksia. Mikäli violetti kuoriainen ilmestyy voittolinjaan viitenä kappaleena, tietää se pelaajalle mukavaa 2000 kolikon voittoa.

Ilmaiskierrokset ovat siis slotin tärkein väline parhaita voittoja lassotessa. Jokaisella pyöräytyksellä satunnainen perussymboli valikoituu ja ilmestyy näkyviin kolmannen rullan yläpuolelle. Sen jälkeen kaikki symbolit niillä rullilla, joille valittu symboli ilmestyy, muodostavat sen kanssa voittolinjan mikäli seuraavat ehdot täyttyvät:

  • Mikäli valittu symboli on kovakuoriainen, täytyy ainakin kahdella rullalla olla myös kuoriainen.
  • Mikäli valittu symboli on 10, J, Q, K tai A, täytyy niitä olla myös kolmella muullakin rullalla. Näin voitot realisoituvat, vaikka varsinaiset lukitut voittolinjat eivät toteutuisikaan.

Kohtalaisen helposti saavutettavat ilmaiskierrokset, erikoissymbolit sekä yllättävät ominaisuudet, kuten symbolien mahdollisuus laajentua tuovat peliin mukavasti lisää jännitystä ja sisältöä. Jokin hauska bonuspeli lisää voisi nostaa Beetle Jewelsin vielä aivan uudelle tasolle pelin jäädessä nyt rakenteeltaan suhteellisen köykäiseksi, mutta sellaisenaankin kyseessä on todella mielenkiintoinen, mieleenpainuva, ja antoisa tuttavuus.

Ulkoasu ja visuaalisuus

Beetle Jewels on lyhyesti sanottuna uskomattoman kaunis ja visuaalinen slot. iSoftBet on osunut napakymppiin luomillaan satumaisilla grafiikoilla, upeilla erikoistehosteilla ja hehkuvilla, kirkkaan kypsillä väreillä. Pelin teema on varsin toimiva ja hauska, ja se puree varmasti moniin hyvin eri tyyppisiin pelaajiin. Kauniisti hahmotellut, läpinäkyvät rullat pyörivät puiden latvustoa kuvaavaa taustaa vasten tulikärpästen tuikkiessa hämärän seassa. Myös audiopuoli on kunnossa, sillä pelin taustalla soi harmoninen ja erittäin miellyttävä rauhallinen musiikki, joka tukee hienosti hieman hämyiseen iltahämärään sijoittuvan pelin tunnelmaa. Pelaaminen on kaikilta osin erittäin nautittavaa, kun Beetle Jewels hellii tasaisesti kaikkia aisteja.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan Beetle Jewels -slotilla on netin pelikentille paljon annettavaa. Sen seurasta nauttivat varmasti yhtä lailla niin ilmaisversiota hyödyntävät satunnaispelaajat, upeita grafiikoita arvostavat esteetikot kuin nettikasinoiden syvimpiä ja rahakkaimpia vakoja kyntävät highrolleritkin. Ei ole väliä, haluaako kimaltavien ja värikkäiden hyönteisten seurasta nauttia kotoa käsin pöytäkoneen välityksellä, vai liikkeessä ollessaan kannettavan älylaitteen avustuksella. Kummassakin tapauksessa peli toimii selaimen kautta moitteettomasti ja sujuvasti.

Vaikka Beetle Jewels -slot ei loksauta leukoja tarjoilemalla satumaisia voittoja, on pelaajan suu varmasti ammollaan muista syistä pelikierrosten aikana, niin käsittämättömän visuaalinen helmi ja todellinen taidonnäyte on kyseessä. Pelissä rakentuu taidokkaiden yksityiskohtien, erittäin laadukkaiden grafiikoiden ja säihkyvien värien yhteistyönä todella kiehtova ja taianomainen tunnelma, joka kietoo pelaajan tiiviisti mukaan uteliaisuuden herättävän iltahämärän tapahtumiin. Mitä onkaan luvassa, kun aurinko on laskenut, yökaste alkaa kostuttaa aluskasvillisuutta, ja päivän ajan piilossa viettäneet metsän pienimmät otukset alkavat hiljalleen liikehtiä ja ryömiä esiin?