The Phantom of the Opera -kolikkopeli

The Phantom of the Opera Slot nostattaa kylmiä väreitä ja ihon kananlihalle ainakin niiden pelaajien keskuudessa, joille Andrew Lloyd Webberin menestysmusikaali merkitsee kauhuromanttista mestariteosta. Sekä musikaali että siihen perustuvat elokuvat, kuten Joel Schumacherin ohjaama versio vuodelta 2004 pohjautuvat 1900-luvun alkupuolella julkaistuun teokseen, Gaston Leroux’n Oopperan kummitukseen. Tarina on tuttu monille sellaisillekin, jotka eivät ole lukeneet kirjaa, nähneet filmatisointia tai edes siedä musikaaleja.

Oopperan kummitus on verta ja lihaa, kasvoiltaan epämuodostunut ja siksi piiloileva mies, joka rakastuttuaan ooperaan saapuneeseen laulajattareen alkaa tavoitella sydämensä valittua vaarallisin keinoin. Tästä asetelmasta ammentuvat ideat The Phantom of the Opera -hedelmäpeleihin, joita ovat julkaisseet sekä NetEnt että Microgaming. Näiden pelituottajien versiot poikkeavat toisistaan monin tavoin. Tässä arvostelussa keskitytään Microgaming-yhtiön variaatioon, joka on tehty yhteistyössä elokuvayhtiön kanssa, joten pelin symbolit ovat suoraan filmistä. Ottakaa paikkanne, ooppera alkakoon!

Ulkoasu ja äänimaailma

Microgaming-yhtiön elokuvallinen versio The Opera of the Phantom-kolikkopelistä alkaa mahtipontisella kertojan kehotuksella istuutua, sillä oopperaesitys on alkamassa. Mobiiliaikakaudella pelaaminen sujuu myös seisten, mikä onkin istumalihasten ja verenkierron kannalta terveellisempi optio. Jos maltat odottaa ennen kuin teet eteesi auenneeseen peliin säätöjä ja käynnistät pyöräytysten myötä suureellisen musiikin, voit kuulla jotain jännittävää. Miesääni huhuilee ”Hello, is anybody there?”. Kysymystä seuraa heikosti erottuva oven narahdus. Oopperan kummitus kuiskailee myös pelin aikana. Taustalla roikkuva teatterin punasamettinen esirippu luo teemaan hyvin sopivat puitteet.

Kokoonpano, voittolinjat ja panokset

Microgaming käyttää sloteissaan usein 243 voittotapaa, niin myös The Phantom of the Operassa. Pelissä on 5 kiekkoa ja 3 riviä. Kokonaispanoksen määräytyminen voi vaikuttaa ensin mutkikkaalta. On yksinkertaisinta valita panos euromääräisenä suoraan Panos-kohdasta. Pienin panos pyöräytykselle on 0,30 € ja suurin 15 €. Useimmissa kolikkopeleissä vain voittolinjalle muodostuva suurin voitto maksetaan. The Phantom of the Operassa maksetaan kaikista samalle voittolinjalle osuvista voittoyhdistelmistä, kuitenkin siten, että jokaisesta samoista symboleista muodostuvasta voittokuviosta maksetaan ainoastaan suurin voitto.

Symbolit

Pelin symboleina esiintyy kuvia elokuvan hahmoista, yksinäinen punaruusu, pieni positiivarin apina itämaisessa vaatetuksessaan, pino nuotteja nahkaisen säilytyskotelonsa päällä, hajuvesipullo sekä oopperakiikarit. Perussymboleiden lisäksi The Phantom of the Operassa eiintyy erikoissymboleita. Oopperan kummitus, hänen pakkomielteisen ihastuksensa kohde Christine sekä Raoul-niminen nuorukainen esiintyvät kiekoilla kahden rivin korkuisina.

Erikoissymbolit – wild ja scatter

The Phantom of the Operassa toimii kolme erilaista erikoissymbolia. Wild-merkissä lukee slotin nimi. Se voi muodostaa kahden wildin pinoja, muodostaa omia voittokuvioita ja korvaa muut merkit, muttei scattereita ja kirjesymboleja. Wildit eivät ole toiminnassa All I Ask Of You -ilmaiskierroksilla.

Kummituksen valkoinen naamio on The Phantom of the Operan scatter. Viiden scatterin voittokuvio tuottaa sievoisen kolikkovoiton, mutta kahdestakin scatterista ropisee lisää pelikolikoita. Vähintään kolmella scatterilla aktivoituu bonuspelien valikoima. Scatterit eivät esiinny bonuspeleissä ja ilmaisilla kierroksilla.

The Phantom of the Operan erityistoiminnot

Oopperan kummitus temppuilee monin tavoin, mutta kun kyse on erityisistä pelitoiminnoista, temppuilusta on ainoastaan hyötyä. The Phantom of the Operan kolme bonustoimintoa tekevät pelaamisesta erityisen kiintoisaa. Bonustoiminnot rakentuvat wildien, ilmaiskierrosten ja voittokerrointen ympärille, kuten suurin osa kolikkopelien lisäpeleistä yleensäkin.

Kun kiekoille osuu kolme valkoista naamiota, on sinun aikasi valita, minkä erityistoiminnoista haluat käynnistää. Voit tehdä valinnan kahden ilmaiskierrospelin ja yhden varsinaisen bonuspelin väliltä. Jos haluat yllättyä, voit valita myös Choose For Me -valinnan, jolloin slotti arpoo sinulle satunnaisen erityistoiminnon. Ilmaiskierrokset ja bonuspeli pelataan samalla panoksella kuin ne aktivoinut pyöräytys.

Erilaiset ilmaiskierrokset

The Phantom of the Operassa on kahdenlaisia ilmaiskierroksia.

– Music of the Night Free Spins:

Kymmenen ilmaiskierroksen aikana aktivoituu erilaisia satunnaistoimintoja. Linjavoittosi kertoimet voivat nousta 4-kertaisiksi, korkeintaan 3 kiekoista saattaa muuttua kokonaan wildeiksi, tai voit voittaa 5 ilmaiskierrosta lisää. Koska Music of the Might -ilmaiskierrosten aikana kiekoilla ei pyöri scattereita, kierrokset eivät uusiudu.

– I Ask Of You Free Spins:

I Ask Of You-ilmaiskierrokset ovat The Phantom of the Operan romanttisin toiminto. Tarinan rakastavaiset, Christine ja Raoul, esittävät pääosaa näillä tanssikierroksilla. Jokaisella pyöräytyksellä elokuvahenkilöitä esittävät Christine- ja Raoul-symbolit vaihtavat paikkoja pelin kiekoilla. Ilmaiskierroksen palkinto määräytyy symboleiden keskinäisen aseman mukaan. Symbolit voivat pysähtyä päällekkäin samalle kiekolle, vierekkäisille kiekoille ja jopa rinnakkain samalle kiekolle. Voit voittaa 3x-kertoimen voitoille, wild-kiekkoja tai kaksi päällekkäistä wild-merkkiä vierekkäisillä kiekoilla siten, että niistä muodostuu neljän wildin kuutio.

Masquerade Bonus -peli

Masquerade Bonuksessa eteesi levittyy naamioita, joista valitset yhden kerrallaan. Jokaisen naamion taakse kätkeytyy palkinto. Bonuspelissä on useampia tasoja, joille voit päästä valitsemalla sellaisen naamioista, joka palkitsee sinut rahasumman lisäksi tasonnousulla, level up. Saat jokaisella tasolla korkeintaan 3 valintaa, mutta tasonnousu toteutuu heti sellaisen osuessa kohdalle. Rahapalkintojen ja tasonnousujen lisäksi voit voittaa naamioiden alta lisää naamiovalintoja.

The Phantom of the Operan satunnaistoiminnot

The Phantom of the Operassa on bonuspelien lisäksi kaksi satunnaistoimintoa, jotka voivat aktivoitua peruspelissä. Toisen niistä laukaisee kirjeen näköinen letter-symboli. Kirjemerkki on mukana ainoastaan peruspelissä kiekolla 5. Kirje on suljettu punaisella vahalla, jonka muodosta ei voi erehtyä; kirjekuoren takana komeilee selkeäpiirteinen pääkallo. Kirjemerkki ilmestyy satunnaisesti palkiten sinut voittokertoimilla.

Myös Chandelier Bonus-toiminto käynnistyy pelissä sattumanvaraisesti. Peruspelin aikana ruudun halki putoavan kristallikruunun vaikutuksesta jopa kolme kiekkoa voi muuttua wild-kiekoiksi. Satunnaistoimintojen ja bonuspelien ansiosta Microgaming-yhtiön versio The Phantom of the Operasta pitää yllä mielenkiintoa ja tarjoaa runsaasti voittomahdollisuuksia.

Microgamingin versiona online-hedelmäpeli Oopperan kummitus palvelee tarkoitustaan täydellisesti. Sen toiminnot ovat jännittäviä ja kohtuullisen korkeilla panoksilla pelattuna kiitettävän palkitsevia. Oletko valmis? Ooppera alkaa…