Fu Er Dai – kolikkopeli kiinalaisittain

Fu Er Dai tarkoittaa rikasta sukupolvea, Kiinan rikkaiden perheiden jälkikasvua. Play’n GO -peliyhtiön kolikkopeli Fu Er Dai tuo ruutuun viisi viehättävää neitoa, joiden nimitys sopisi tavutuskilpailun loppukisoihin yhdeksi pisimmistä tavutustehtävistä. Näitä nuoria naisia kutsutaan nimittäin jokerilohikäärmetyttösymboleiksi. Tässä visuaalisesti valloittavassa ja viehkeydeltään huippuluokan slotissa vallitsee 96,51 % teoreettinen palautusprosentti. Sytytä voitokkaan punainen paperilyhty ja syvenny sen säihkeessä Fu Er Dair -kolikkopelin arvosteluun, josta luet kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää voidaksesi osallistua peliin itse.

Ulkoasu ja äänimaailma

Fu Er Dai on kieltämättä erittäin rikas kuvamaailmansa osalta. Se on kiintoisa sekoitus vanhan ajan mystiikkaa ja uuden ajan pintakiiltoa. Ehkä pelin ideana on yhdistää vanha ja uusi sukupolvi, Kiinan myyttiset traditiot ja uuden ajan pinnallisuus, mutta samalla vastakkainasettelu tekee kokonaisuudesta hieman hajanaisen. Grafiikoiltaan Fu Er Dai on silti todella kaunista katseltavaa etenkin jokerilohikäärmetyttöjen ansiosta. Lohikäärmeet ja punasininen väritys onnea ja yltäkylläisyytä symboloimassa sopivat Fu Er Dairin tunnelmaan täydellisesti. Luvassa todellakin kuulostaa ja näyttää olevan luksusta. Kuten kaikki taustamusiikki, autenttisinkin audio voi käydä pitkän pelisession aikana tylsäksi. Seesteisempään, traditionaalisempaan alkumusiikkiin tulee säpinää, kun lohikäärmejokeri muuttuu kiinattareksi. Vauhdikas musiikki vaimenee omia aikojaan, ellei jokerityttöjä satu tulemaan useita peräkkäin vain muutaman kierroksen välein. Tällöin rehvakkaampi musiikki jatkuu kiihkeänä, kunnes silkkisiin huiveihin verhoituneet sulottaret malttavat pysyä piilosilla riittävän pitkään, jotta viipyvämpi huilumainen sävel hiipii jälleen kohelluksen alta.

Panokset ja voittolinjat

Uuden ajan rikas kakkossukupolvi tahtoisi ehkä panostaa pelaamiseen rankemmin kuin mihin Fu Er Dai antaa mahdollisuuden. Pelin kokonaispanos muodostetaan asettamalla arvo pelikolikolle, sen jälkeen valitsemalla pelikolikoiden määrä yhtä pyöräytystä kohti. Fu Er Dai on rakenteeltaan viiden kiekon ja kolmen rivin, 10 kiinteän panoslinjan slotti. Pelin matalin kolikkoarvo on 0.01 €, korkein 2 €. Yksi kiepsahdus Fu Er Dai -slotissa maksaa siis 0.10 – 100 euroa.

Symbolit

Fu Er Dain symbolit ovat koreita ja kiiltäviä, antiikkisen vanhoja ja arvokkaita kuin myös uuden aikakauden korkeinta teknologiaa. Länsimaalaisittain pukeutunut, dollarihymyinen mies sliipattuine hiuksineen ja sormus sormessaan säihkyen johtaa voittosymboleiden kaartia. Kullanvärinen ja timantein koristeltu matkapuhelin silkkisen käsilaukun päällä tuo toiseksi korkeimmat voittokertoimet. Niiden perässä seuraavat koristeellinen avain, viuhkaksi levitetty setelitukko ja viimeisenä, muttei todellakaan vähäisimpinä jännittävä lohikäärmeaiheinen rannekello. Pieniarvoisimpina symboleina nähdään pelikorttipakasta tutut A, K, Q, J ja 10 teemaan sopivasti kultauksin ja eri värein koristeltuina.

Erikoissymbolit

Pelissä toimii eräänlainen koko kelalle levittyvä ”expanding wild”, joka tunnetaan Fu Er Daissa paremmin jokerina. Jokerimerkissä kimmeltää kultainen jokerilohikäärme punaiset silmät kiiluen. Lohikäärme muuttuu heti pelikiekolle osuessaan yhdeksi Fu er Dain kaunottarista, joilla jokaisella on oma väriteemansa ja selkäänsä tatuoitu, taianomaisesti hehkuva lohikäärme. Lohikäärmetytöt saattavat ilmestyä kiekoille 2, 3 ja 4. Jokerilohikäärmetyttöjen tehtävä ei ole pelkästään patsastella pelin tuoksinassa, vaan ne toimittavat samalla wildin eli jokerimerkin tavallisinta virkaa korvaamalla muita symboleita.

Erikoistoiminnot

Jokerilohikäärmetyttö ei toimi ainoastaan expanding wildin tavoin, vaan myös sticky wildina, joten se pysyy paikoillaan aktivoimansa uudelleenpyöräytyksen ajan. Koska jokerilohikäärmetytto palkitsee pelaajan uudella kierroksella, on symboli siis myös scatterin kaltainen. Tässä onkin pätevä syy sille, miksi kaikissa kolikkopeleissä ei käytetä wild- ja scatter-termejä, vaan puhutaan ennemmin jokereista, joiden toiminnot voivat olla yhdistelmiä tavallisimmista videohedelmäpelien ominaisuuksista.

Vähintään kaksi lohikäärmenaista käynnistää viisi ilmaista win spin -kierrosta. Kierrosten nimi juontuu takuuvoitosta, jollainen osuu kohdalle siis vähintään viidesti pyöräytysten aikana. Laajentuvat jokerisymbolit ovat mukana myös win spinien aikana pysyen tarttuvassa muodossa korkeintaan kolmella peräkkäisellä pyöräytyksellä, kunhan edellisellä kierroksella on tullut ainakin yksi uusi jokerisymboli. Win spinien aikana jokerisymbolit käynnistävät ylimääräisiä voittokierroksia. Win spinejä on mahdollista pelata maksimissaan 20 kierroksen voittoputkena. Kun jokainen win spin tuottaa takuuvarmoja voittoja, pelikassan kerryttäminen on melkein yhtä helppoa kuin shoppailu ja tuhlailu ökyrikkaiden kakaroille.

Hyvät puolet

Fu Er Dai on taattua Play’n GO -laatua, tarkkapiirtoista jälkeä elegantit yksityiskohdat huomioiden. Peli on taitaen rakennettu kokonaisuus, jota taustamusiikki tukee ja voittokohtaukset kuljettavat kohti pelin päätöstä, joka tulee vasta, kun pelaaja niin päättää tai pelirahat loppuvat. Fu Er Dai kietoo pelaajat virtuaalisten pikkusormiensa ympärille. Tätä kiinalaishenkistä kolikkopeliä kokeiltuaan pelaaja palaa Fu Er Dain pariin yhä uudelleen. Siitä itämainen lumovoima lohikäärmeineen ja takuuvoittoja sisältävine kierroksineen pitää varmasti huolen!

Heikkoudet

Voiko lohikäärmenaisilla, tai rikkaiden perheiden perijöillä yleensäkään edes olla heikkouksia? Kenties Fu Er Dain heikkous on juuri sen epäloogisessa symboliikassa, sillä lohikäärmeet onnen lähettiläinä ovat vielä ymmärrettävissä, sen sijaan ennemminkin hyviä haltijattaria muistuttavat viisi jokerilohikäärmetyttöä jäävät tavallaan perustelematta. Ehkä slottiin on haluttu tuoda itäistä mystiikkaa nimen muodossa. Fu Er Dai kuulostaa tietämättömän korvaan yhtä hyvin arabialta kuin kiinaltakin, joten on hauskaa tietää, mitä pelin nimi todella tarkoittaa. Täysosumaksi viimestelty ja siloiteltu Fu Er Dai voisi hyödyntää tematiikkaa ja pelin lähtökohtaa vahvemminkin. Voittokierrokset ovat hyvä ja yksinkertainen, toimiva idea, mutta sen lisäksi olisi Play’n GO:n takataskusta voinut löytyä muitakin hienouksia.

Yhteenveto

Hillittömän upea Fu Er Dai tuo mieleen kenties aivan muuta kuin rikkaan sukupolven laiskat lapsukaiset tuhlaamassa isipappojensasa hartaalla työnteolla ansaitsemia perhekalleuksia. Huomio kiinnittyy arvatenkin lähes yksinomaan jokerilohikäärmetyttöihin, jotka vievät näyttävyydessään voiton Fu Er Dain taustakuvituksesta ja sen tavallisista perussymboleista. Jokerisymbolit toimivat kuin wildit ja scatterit samassa rungossa, win spinit palkitsevat pelaajan joka kerran. Kirjaudu kasinolle, jossa Fu Er Dai rikastuttaa pelikokemustasi voitokkailla jokereillaan lohikäärmeiden myyttisin voimin!