Holly Jolly Penguins

Pidätkö pingviineistä? Tuleeko niistä mieleen vain jäätelöpuikkoja ja arktisia alueita? Microgamingin kolikkopeli Holly Jolly Penguins maistuu jäätelön sijaan jouluisilta piparminttitangoilta marssittaessaan peliin vekkulit lintuveijarit, joiden rekikyydissä kuljetetaan ilmaisia kierroksia joululahjaksi vaikkapa vuoden jokaisena päivänä. Nyt sinulla voi olla ikuinen joulu! Holly Jolly Penguins saattaa myös ratkaista orastavan lahjapulan, jos slotista sattuu kertymään kivoja kolikkovoittoja.

Vaikkei pelaamista koskaan saa suositella rikastumiskeinoksi, tulevan joulun lahjahankintoja voi hyvin alkaa tehdä vähitellen jo vaikka heti edellisen juhlapyhän jälkimainingeissa aina sitä mukaa, kun taskussa sattuu olemaan hieman ylimääräistä. Tällä tavalla koko kalenterivuoden alennusmyynnit tulevat hyödynnetyksi ja rahaa jää myös Holly Jolly Penguinsin pelaamiseen. Nyt jaarittelut sikseen ja pingviinien pariin!

Ulkoasu ja äänimaailma

Riippuu hieman nettikasinosta, kuinka suurena Holly Jolly Penguins levittäytyy ruudulle. Jos näkösi on vähän heikompi, yksityiskohtaiset ja värikkäät pikkumerkit voivat vaatia kakkuloita nenärustolle. Etenkin voittotaulukon tihrustaminen ottaa helposti melkein normaalinäköisenkin näköhermoille. Eläväisessä slotissa vilistää iloisia pingviinejä juhla-askareissaan.

Holly Jolly Penguins Slotin kokoonpano

Peli koostuu viidestä kiekosta ja kolmesta rivistä. Näiltä osin Holly Jolly Penguins ei siis tarjoile glögilasissa uusia makuelämyksiä, mutta miksi pitäisikään, kun tuttu ja perinteinen pelaa aina yhtä tehokkaasti!

Panokset ja voittolinjat

Holly Jolly Penguins Slotissa on 45 kiinteää voittolinjaa. Kokonaispanos on siitä huolimatta ainakin pelin suomenkielisten sääntöjen mukaan kierroksen panos kerrottuna 50:llä. Panokset säädetään liukusäätimellä Panos-kohdasta, josta klikkaamalla valikko aukeaa. Yhdelle pelikolikolle voidaan valita arvo 0.01 euron ja 0.25 euron väliltä. Pyöräytykselle on panostettavissa yhdestä kymmeneen kolikkoa. Pingviinireki kiitää pienimmillään 0.50 euron kokonaispanoksella, korkeimmillaan 125 euron kierroshinnalla. Pelikolikoiden määrällä ja kolikkoarvoilla leikitellessä saattaa kohdalle osua jokin sopusumma, jolla peliä tekee mieli pyöräytellä pitemmänkin aikaa vaikka korkeita hankia odotellessa.

Symbolit

Symboleiden voittojärjestys ja toiminnot ovat luettavissa piskuisesta ikkunasta, joka aukeaa pelinäkymän vasemmasta alakulmasta kolmen pisteen kuvakkeesta. Voittotaulukko avautuu pystysuuntaisen valikon keskimmäisestä, 1-kirjaimella merkitystä linkistä. Valikosta on pääsy myös asetuksiin tyypillisestä hammasrattaan ikonista sekä sääntöihin kysymysmerkistä. Suomenkielisen Holly Jolly Penguinsin säännöt on käännetty vain voittoikkunaan, mutta tekstimuotoisena ne on esitetty englanniksi.

Pelin perussymboleina taapertavat touhuissaan pakettia pitelevä poronnokkainen ja sarvipipoon sonnustautunut pingviini, lumisotasille ryhtyvä joukkueen jäsen, viheltelevä raitapipo joulupalloja ripustamassa, kuuseen sotkeutumisestaan huolimatta oikein ilomielisen näköinen lintu ja jättimäistä kilikelloa kuljettava kaveri. Pienimmät voittoarvot kuuluvat jälleen kerran perinteisille kirjain- ja numeromerkeille, joita koristavat Holly Jolly Penguins Slotissa jouluvalot. Edellä lueteltujen lisäksi pelissä on erikoissymboleja.

Erikoissymbolit – jokerimerkit

Holly Jolly Penguins-pelissä puhutaan hajontamerkeistä ja jokereista, jotka ovat ominaisuuksiltaan melko samanlaisia kuin scatterit ja wildit. Ulkonäöltään Holly Jolly Penguins Slotin erikoissymbolit ovat samanlaisia pingviinejä kuin lajitoverinsakin, mutta ne oppii pelin kuluessa erottamaan pian muista smokkipukuisista pinkuista.

Holly Jolly Penguinsissa on yhden jokerimerkin sijaan kaksi erilaista jokeria. Jokeripingviinit eivät todellakaan näytä pelleiltä, eivätkä myöskään 1960-luvun Batman-sarjan arkkivihollisilta, Jokerilta ja Pingviiniltä, vaan kaverukset erottaa siitä, että ne seisovat lasisten lumihilepallojen sisällä.

Toinen jokeripingviineistä pitelee makeaa karkkikeppiä. Toinen jokeripingviini laulaa lurittelee joululiturgioita, joten on ehkä hyväkin, että se on suljettu äänieristyksiin.

Jokerimerkit korvaavat muut symbolit, mutta eivät reellä huristelevaa pingviiniduoa, eivätkä toisiaan. Jokereista saa kolikkovoittoja sen mukaan, kuinka monta samaa symbolia voittolinjalle osuu. Tämän lisäksi lumihilepalloissa pöllöilevät pingviinit muodostavat yhdessä voittoparin. Joukkoyhdistelmän muodostaessaan jokerit järjestyvät allekkain eli niistä tulee eräänlainen pinottu villi, stacked wild.

Erikoissymbolit – hajontamerkki

Hajontamerkkinä, siis scatterina, Holly Jolly Penguins Slotissa toimii reki ja sen kyydissä istuvat kaksi pingviiniä syöksylasit silmillään. Toivottavasti kelkkailijat eivät vilustu vauhdin viimassa juuri ennen joulujuhlaa! Hajontamerkit toimivat kuten scatterit, sillä ne käynnistävät ilmaiskierrokset. Käytännössä ilmaiset pyöräytykset ovat Holly Jolly Penguinsin merkittävin pääominaisuus.

Ilmaiskierrokset rekikyydillä

Ilmaiset kierrokset käynnistyvät vasta, kun reen kyydissä puksuttava pingviinikaksikko näkyy vähintään kolmella vierekkäisellä kiekolla. Niinpä kolme hajontamerkkiä sinänsä ei vielä aktivoi ilmaisia kierroksia, mutta niistä saa sentään silti hajontavoiton, joka kasvattaa pelitilin saldoa kolikoilla.Kun ilmaiset kierrokset lopulta pääsevät käyntiin, niille ei välttämättä tahdo tulla loppua! Uudelleenpyöräytykset nimittäin voivat uusiutua ja jatkua jopa 80 ilmaisen kierroksen ajan. Se on jo niin huima määrä kieppumista ja alamäkeä asian myönteisessä mielessä, että on ihme, jolleivat pingviinit ole pyörällä päistään ryminän päättyessä. Jos hyvin käy, satunnaislukugeneraattori arpoo juuri sinulle runsaat voitot useiden ilmaiskierrosten ajan, joten toiminto voi tarkoittaa todella tuntuvia voittoja.

Kärsimättömän pelaajan mielestä voi tosin olla turhauttavaa katsella hajontarekien määrää silloin, kun ne eivät sijoitu vierekkäisille rullille, vaan sikin sokin. Silloinkin niistä on mahdollista voittaa kolikkovoittoja, mutta ilmaiskierrosten käynnistymistä saattaa joutua odottamaan pitkäänkin. Hyvää kannattaa kuitenkin jälleen kerran odottaa, sillä kaksi hajontamerkkiä rullalla 2 tai 3 tuplaa ilmaisten kierrosten määrän. Jos rullille 2 ja 3 tulee kummallekin kaksi hajontamerkkeä eli yhteensä neljä kelkkaa, luvassa on nelinkertaiset ilmaiskierrokset.

Yhteenvedossa Holly Jolly Penguins

Jouluihmisille Holly Jolly Penguins on raikas pelituttavuus, jonka parissa vierähtää tovi jos parikin etenkin joulun aikaan. Mikä olisi parempaa kuin pelailla slotin mobiiliversiota torkkuvällyjen alla suklaata ja pipareita mussuttaen? Kyllähän tätä kolikkopeliä tuijottaa leikiten mieluummin kuin iänikuista Samu Sirkka-animaatiota. Joulu ei tietenkään ole ainoa ajankohta, johon Holly Jolly Penguins sopii. Hyvää hedelmäpeliä pelaa huvikseen milloin tahansa, missä tahansa. Tähän ei kaivata munatotia, eikä kulkusten kilinää. Vaikka pingviinijäätelö ei sinulle maistuisikaan tai animaatiosarja Madagascarin pingviinit ärsyttäisi sinua, nämä pikku pingviinit paketoivat sinut lokoisiin oltaviin. Kokeile siis lentävää lähtöä kohti talvitunnelmia Holly Jolly Penguins Slotin parissa.