Mild Rockers

Mild Rockers -kolikkopelissä palataan kuvainnollisesti niinkin kauas kuin tukkahevin menneisyyteen jonnekin 1980-luvun puolelle. Toki tässä Lightning Box -yhtiön slotissa saatetaan ajelehtia myös 1990-luvulla, mutta ilmaa sakeuttavan hiuslakan ja puuteripölyn keskellä tarkemmat radiohiilitutkimukset eivät tuota tulosta, joten päätelmät on tyydyttävä tekemään puhtaasti ulkoisin perustein. Faneja tällä pelillä kuitenkin mitä ilmeisemmin on ja siihen saattaa olla syynä esimerkiksi poikkeuksellinen kokoonpano pelirullien ja rivien määrässä.

Vaikka Mild Rockersin keikalla kuullaan tahatonta kitaristihuumoria, alkujuonnossa on tilaa myös arvoitukselle. Mitä yhteistä on Mild Rockersilla ja miedolla juustolla? Kumpikin paranee ajan kuluessa, juusto kypsyessään ja Mild Rockers pusuhuuli-scatterin ansiosta. Jätetään juustot nyt suosiolla bäkkärin tarjoilupöydälle ja päästetään tämänkertaisen kolikkopeliarvostelun päätähti vihdoin lauteille, kuten rokkimaailmassa sanotaan. Hyvä yleisö, saammeko esitellä: Mild Rockers!

Ulkoasu ja äänimaailma

Pelin latautuessa sinulle esitetään heti aluksi armollinen kysymys: haluatko pelata äänet päällä vai ilman ääniä. Koska kyseessä on musiikkipainotteinen kolikkopeli, Mild Rockersia pelataan tietenkin äänien kanssa. Tämä päätös on peruttavissa koska tahansa pelin aikana mykistämällä koko välilehti tai säätämällä äänet pois oikeasta yläreunasta kovaäänisen kuvasta. On sanottava, ettei Mild Rockers todellakaan yllä taidoiltaan listahittejä veistelevien yhtyeiden joukkoon, joten musiikilliseen suosioon tämä kuvitteellinen kokoonpano tuskin yltäisi edes musiikin suoratoistopalveluiden ansiosta. Ei kuitenkaan keskitytä sen enempää musiikillisiin kuin ulkomusiikillisiinkaan tekijöihin, vaan varsinaiseen peliin.

Grafiikoista ja musiikista tulee mieleen sekin mahdollisuus, että Mild Rockerissa parodisoidaan heikkolahjaisempia kasarihutun hämmentäjiä. Kenties nimikin vihjaa tähän vaihtoehtoon. Idea saattaa vedota joihinkin pelaajiin ja pelistudion sorvareilla on saattanut olla hupaisaa keinotekoista kökkökokoonpanoa veistellessään.

Mild Rockersin kokoonpano

Mild Rockersin pelikiekot ja koko sivun toiminnot poikkeavat jonkin verran monilta muilta pelifirmoilta totutusta mallista. Tämä on sinänsä hyvä asia, sillä voittajat kulkevat aina omia polkujaan, eivätkä matki muita. Lisäksi kiekkojen määrä ja asettelu tuovat peliin uusia mahdollisuuksia ja piristävät poikkeuksellisuudellaan. Jos Lightning Boxin pelit eivät ennestään ole tuttuja, vaan olet tottunut esimerkiksi netEntin tai Microgamingin tyyliin, saatat joutua ensin hapuilemaan Mild Rockersin säätöpotikoita. Joka tapauksessa tämä teoreettiselta palautusprosentiltaan 95,57-rposenttinen keitos koostuu yhteensä kuudesta rullasta, joista ensimmäinen ja viimeinen rulla ovat kolmen rivin korkuisia, toinen ja viides rulla neljän rivin korkuisia ja kaksi keskimmäistä rullaa viiden rullan korkuisia.

Panokset ja voittolinjat

Mild Rockersissa on 80 kiinteää voittolinjaa. Panostus tapahtuu pelin vasemmasta alareunasta kahdesta sinisestä kolmiosta, joiden keskellä kimmeltelee salamalla kuvioituja kolikoita. Vasemmanpuoleisen kolmion kärki osoittaa alaspäin, joten siitä panoksia lasketaan. Oikeanpuoleisesta kolmiosta panoksia korotetaan ja kolmion kärki osoittaakin kätevästi kohti pelin yläpalkkia, jossa kokonaispanoksen suuruus näkyy palkin keskimmäisenä lukemana. Sen vasemmalta puolelta seuraat pelisaldoasi ja oikealta puolelta voittojasi.

Voit valita kokonaispanoksen seuraavista vaihtoehdoista:

0,50 €, 1 €, 1.50 €, 2 €, 2.50 €, 5 €, 7.50 €, 10 €, 12.50 €, 25 €, 50 €, 100 € tai 125 €

Symbolit

Mild Rockersin voittosymbolit toimintoineen on kerrottu voittotaulukossa, joka avautuu panossäätimen yläpuolelta kohdasta i niinkuin info. Voittotaulukkoa täytyy vierittää alaspäin. Skrollaaminen on hankalaa, mutta sopii vanhanaikaisuudessaan Mild Rockersin tyyliin. Pelissä ei ole huomioitu lainkaan basisteja, sillä paidaton pitkätukkakitaristi korjaa korkeimman voittopotin, sen jälkeen suurimmat voittokertoimet jakaa rumpalin tähtikuvioinen punapatteristo eli Rockatac-rumpusetti. Kosketinsoittaja on rankattu vähiten kiinnostavaksi, siis pienempien voittolukemien jäseneksi. Mild Rockersin basisti kuitenkin kuulostaa olevan paikalla, sillä pelin taustamusiikeissa bassot on miksattu kerrankin kuuluviin. Ehkei basistia ole laskettu mukaan voittotaulukkoon, koska kaikki basismiin vihkiytyneet tietävät bassotaiteilijoiden kielitaidoista ja lumovoimasta, jonka ansiosta bändäreistä ei tule pulaa. Lisäksi symboleihin kuuluvat pikkuvoittojen perusmerkit A, K, Q ja J, erikoismerkit ja yhtyeen logo.

Erikoissymbolit – wild ja scatter

Mild Rockersissa on kaksi erikoissymbolia, scatter ja wild. Orkesterin villeimmäksi jäseneksi on julistettu itseoikeutetusti yhtyeen näyttävin jäsen, varsin timmi ja täpäkkä vokalisti violeteissa hiuksissaan. Laulaja tuo tullessaan rapsakat voitot, mutta korvaa myös kaikkia muita pelisymboleja scattereita lukuun ottamatta.

Scattereita on Mild Rockersissa kahdenlaisina. Ne näyttävät äänitaiteilijan muiskuilta, mutta huultenkuvien päälle on raapustettu kahdenlaisia tekstejä, joista muuten identtiset symbolit ovat erotettavissa toisistaan. Scatterivoittojen lisäksi merkit oikeuttavat ilmaisiin kierroksiin.

Vähintään kolme Bonus-tekstillä varustettua scatteria käynnistää 8 ilmaiskierrosta, jotka on nimetty Mild Rockersin keikkateeman mukaisesti Encore Spinseiksi. Kaikki keikoilla kävijät muistavat joko sen riemun tai pettymyksen, kun bändi palaa innokkaiden taputusten saattamina, tai vastusteluista huolimatta heittämään vielä pari biisiä joko kiitoksena hyvästä keikasta, tai kertana kiellon päälle. Toivottavasti sinun kohdallesi on osunut ainoastaan toivottuja encoreja! Mild Rockersissakin encore on toivottu, mutta vain tekstimuotoisena scatterin kulmassa sekä ekstrakierroksena, joka voi käynnistyä vain ilmaiskierroksen aikana.

Encore Spins

Encore Spinsin aikana Mild Rockerissa tapahtuu suotuisa muutos, sillä Mild Rockers heittää päälle villin vaihteen muuttamalla logonsa Wild Rockers-muotoon. Samalla logosymboli saa wildin ominaisuudet, joilla se korvaa Encore Spins-ilmaiskierrosten aikana muita merkkejä voitokkaiden kuvioiden muodostamiseksi.

Yhteenveto

Lightning Box ehkä hupailee Mild Rockersissa tusinatukkahevibändien kustannuksella, mutta lopputulos on siitä huolimatta omalla tavallaan viihdyttävä, ainakin jos vaimennat pelistä soundit jossain vaiheessa. Kolikkopelin tehtävä on aina tarjota jännitystä ja mielellään myös taloudellista hyötyä pelaajalleen. Mild Rockersin isot voitot ovat tuntuvia. Ne edellyttävät tietenkin myös suurempia panoksia, mutta keskitasonkin panostus tuo kelvollisia palautuksia. Vaikka pelaisit Mild Rockersia vain pienimmällä panoksella, on silti hauskaa katsella voittosaldon kasvua ja lyhyesti animoituja soittajasymboleja. Heitä nahkarotsi niskaan ja lähde kasinolle todistamaan Pikkuvegasin tämänkertaisen arvosteluhitin livekunto kolikkopelissä Mild Rockers!