Timanttiset kolikkopelit

timanttiKolikkopelien eli slottien teemat voivat vaihdella suuresti, mutta yksi aina suosittu aihe on jalokivet. On helppo ymmärtää miksi, sillä jalokivet ovat paitsi arvokkaita, myös silmää hivelevän kauniita, joten ne voivat antaa paljon pelin visuaaliselle ilmeelle. Timantit ovat tunnetusti tytön parhaat ystävät, mutta kolikkopeleistä löytyy jalokiviaiheisia pelejä, jotka sopivat kaikenlaisille pelaajille ikään ja sukupuoli-identiteettiin katsomatta. Monesti jalokivet toimivat pelin symboleina, ja eri väristen jalokivien arvojärjestys maksutaulukossa sanelee voittojen summan. Tarkastellaanpa seuraavaksi muutamia suosittuja kolikkopelejä, joiden keloilla kimaltelee jalokiviä!

Jokerin jalokivet

ELK Studios on ottanut käsittelyynsä melko perinteisen hedelmäpelin ja lisännyt siihen ihan oman mausteensa Joker Gems -pelin muodossa, jossa eri väriset jalokivet hehkuvat ulkoavaruudessa. Visuaalisesti Joker Gems on yhtä graafista riemujuhlaa värikkäillä ja kimaltelevilla symboleillaan, mutta sen toiminnot on pidetty pelkistettyinä. Tämä suhteellisen simppeli viiden kelan ja viiden rivin kolikkopeli on hieman yllättävä veto pelivalmistajalta, joka tunnetaan erikoisista teemoistaan lennokkaine taustatarinoineen. Joker Gems -pelillä ELK Studios todistaa osaavansa myös tuottaa yksinkertaisempia kolikkopelejä ihan yhtä jännittävällä ja viihdyttävällä tavalla.

Jalokivet mainitaan jo pelin nimessä, ja niitä löytyykin symboleiden seasta neljä kappaletta. Vihreä jalokivi tuo pelaajalle pienimmät voitot, ja sitä seuraa arvojärjestyksessä oranssi jalokivi. Sininen jalokivi tietää seuraavaksi suurimpia voittoja, kun taas punaisesta jalokivestä pelaaja nappaa arvokivien parhaat voitot. Perinteisemmät hedelmäpelien symbolit eli BAR, seiska ja jokeri löytyvät arvoasteikon huipulta. Pelissä ei ole perinteisiä voittolinjoja, vaan voitot maksetaan Cluster Pays -tavalla vähintään kolmen samanlaisen symbolin ryppäistä. Modernista ulkoasustaan huolimatta Joker Gems noudattaa toiminnoiltaan klassisen hedelmäpelin helppotajuista linjaa.

Jättimäisiä arvokiviä

timantti 2Yggdrasil tarjoilee pelaajalle jalokiviä hieman erilaisessa ympäristössä timanttikaivokseen sijoittuvassa pelissään Gem Rocks, jossa arvokiviä tipahtelee 6×4 -kokoiselle peliruudulle eri väreissä ja muodoissa. Tähän komean kokoiseen peliruutuun mahtuu huikeat 4 096 voittotapaa! Sympaattiset, vaikkakin hieman kärttyisät jättiläiset louhivat pelaajalle esimerkiksi violetteja, vihreitä, sinisiä ja turkooseja jalokiviä niin puolikuun, sydämen, kolmion kuin ruudunkin muodossa. Kuten Yggdrasililta voidaan aina odottaa, pelin grafiikat on todella hienosti toteutettu. Jalokivikaivoksen synkkyys ei pääse masentamaan pelaajaa, sillä sieltä löytyy niin kauniin värikkäitä arvokiviä tuomaan säihkyviä voittoja!

Myös Gem Rocks -pelissä on tavallisten voittolinjojen sijaan käytössä Cluster Pays -tekniikka, joten voitot maksetaan samanlaisten symboleiden muodostamista ryppäistä. Kuten mainittua, kelojen pyörittelyn sijaan symbolit tipahtavat peliruudulle yläreunasta. Kaikki voittoyhdistelmässä mukana olevat symbolit poksahtavat rikki ja haihtuvat, jolloin niiden tilalle tipahtaa uusia symboleita – toisin sanoen uusia voittomahdollisuuksia! Saatuasi tarpeeksi monta peräkkäistä voittoa, Gem Rock -ominaisuus aktivoituu. Tässä toiminnossa yksittäinen ruudulle putoava jalokivi kasvaa aina vain isommaksi sen myötä, mitä useamman peräkkäisen voiton saat. Tämä hauska ja näyttävä peli pitää taatusti pelaajan mielenkiinnon yllä!

Merenneidon timantti

Mikäli et halua matkustaa ulkoavaruuteen etkä laskeutua timanttikaivoksen syövereihin, vaan pulahdat mieluummin mereen, Play’n GO vie sinut metsästämään merenneidon timantteja pelissään Mermaid’s Diamond. Pelin hehkeä nimikkotähti auttaa pelaajaa pulikoimaan kohti timanttisia voittoja innovatiivisella pelialueella, jonka viisi kelaa pyörivät 3-4-5-4-3 -muodostelmassa. Kauniin sinisellä taustalla näkyy monenlaisia mereneläviä sekä tietenkin jalokiviä joka lähtöön. Pelistä löytyy komeat 720 voittotapaa, ja tavallisesta poiketen voittolinjat kulkevat sekä vasemmalta oikealle että oikealta vasemmalle. Tämä tarkoittaa tietenkin ruhtinaallisia voittomahdollisuuksia, ja maksimivoitto onkin peräti 5 000 kertaa panoksen kokoinen.

Kaunis merenneito toimii paitsi pelin arvokkaimpana symbolina, myös wild-symbolina, joka korvaa kaikki perussymbolit voittoyhdistelmissä. Seuraavaksi arvokkaimmat symbolit ovat erilaiset jalokivet seuraavassa järjestyksessä: timantti, punainen-, sininen- sekä vihreä jalokivi. Merenelävät tuovat mukanaan pienempiä voittoja pelaajille. Pelistä löytyy myös erikoistoimintoja, kuten satunnaisesti ilmestyvät ylimääräiset wild-symbolit sekä scatter-symboli, joka on aarrearkku. Kun keloille ilmestyy viisi aarrearkkua, pelaaja pääsee valitsemaan yhden, josta paljastuu voitettujen ilmaiskierrosten määrä. Merellisten pelien ystävät nauttivat varmasti tästä vauhdikkaasta ja palkitsevasta pelistä, joten pulahda rohkeasti syvyyksiin kokeilemaan onneasi!

Jalokivien kimallusta keloilla

Jalokivet ovat yksi kolikkopelien suosituimmista teemoista, ja mikä ettei – kukapa ei pitäisi glamourin ja varakkuuden symbolista, joka kimmeltää kauniisti taustalla kuin taustalla? Niinpä pelinkehittäjät ujuttavatkin jalokiviä mitä erilaisimpiin ympäristöihin. Esimerkkipeleissämme timantit säihkyvät keloilla niin ulkoavaruudessa, kaivoksen pimeydessä kuin meren pohjallakin. Pelinkehittäjien mielikuvitus ei kuitenkaan tähän lopu, vaan erilaisia jalokiviaiheisia pelejä luodaan aina lisää. Jos sinäkin pidät timantteja parhaina ystävinäsi, lähde tutkimaan jalokiviteemaisten pelien kirjoa kasinoilla, niin löydät varmasti itsellesi mieluisan vaihtoehdon, jossa voit kerätä taskut täyteen timantteja!